Tuesday, April 16, 2024

Standard post published to Promitheas Medical Lab at April 16, 2024 16:01



Τι είναι η ανοσολογία;
Η ανοσολογία είναι ένας από τους πιο γνωστούς κλάδους της βιοϊατρικής που ασχολείται με τη μελέτη του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου.
Ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να εντοπίζει και να σκοτώνει παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια, ιούς, καρκινογόνα κύτταρα, παράσιτα, τοξίνες, και να προστατεύει τον οργανισμό.

Αν το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, λόγω κάποιου προβλήματος ή ασθένειας, και δεν μπορεί να προστατέψει τον οργανισμό μας, τότε αρρωσταίνουμε.
Η ανοσολογία, λοιπόν, μελετά την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε αυτούς τους παθογόνους παράγοντες, αλλά και σε περιβαλλοντικούς και γενετικούς παράγοντες.

Για την καλύτερη διάγνωση του προβλήματος υγείας και τη λήψη σωστής θεραπείας, οι ασθενείς υποβάλλονται σε ανοσολογικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις αυτές διενεργούνται από ειδικούς ανοσολογικούς αναλυτές, ενώ ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα μελετώνται και αξιολογούνται από βιοπαθολόγο.

Το προσωπικό του διαγνωστικού κέντρου Προμηθέας στη Λευκωσία κατέχει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της ανοσολογίας. Περάστε να κάνετε εξετάσεις αίματος σήμερα χωρίς ραντεβού!

https://ift.tt/OjL5Xly



from GMB Posts For Location "Promitheas Medical Lab" https://ift.tt/CQN2BAa
via IFTTT

No comments:

Post a Comment

Standard post published to Promitheas Medical Lab at June 16, 2024 16:00

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι κάνει ένας βιοχημικός; Ο χημικός βιολόγος δεν φοράει μόνο διάφανα γυαλιά και δεν γεμίζει απλά φιάλες με πολύχρωμ...