Friday, April 12, 2024

Standard post published to Promitheas Medical Lab at April 12, 2024 16:01



Γνωρίζετε τι είναι η μικροβιολογία; Σύμφωνα με την ιατρική, η μικροβιολογία είναι η ιατρική επιστήμη που ασχολείται και μελετά, μέσω μικροσκοπίου, μικροοργανισμούς.
Στην κατηγορία των «μικροοργανισμών» ανήκουν οι μύκητες, τα βακτήρια, και οι ιοί. Μέρος των μικροοργανισμών είναι και τα παθογόνα μικρόβια που προκαλούν σοβαρές ασθένειες. Για παράδειγμα, οι παθογόνοι μύκητες μπορούν να προκαλέσουν μυκητίαση.
Για την ανίχνευση παθογόνων ή άλλων μικροοργανισμών, εκτελούνται μικροβιολογικές εξετάσεις. Όλες οι μικροβιολογικές εξετάσεις πραγματοποιούνται σε μικροβιολογικό εργαστήριο.

Στο μικροβιολογικό εργαστήριο γίνονται επίσης καλλιέργειες βιολογικών υγρών, τα οποία χρησιμοποιούνται είτε για την ανίχνευση κάποιας λοίμωξης, είτε για την παρακολούθηση κάποιας επιδημίας ή ιού, όπως του κορονοϊού (COVID-19).

Στην Κύπρο, συγκεκριμένα στη Λευκωσία, υπάρχουν αρκετά μικροβιολογικά εργαστήρια που ασχολούνται με τη διεξαγωγή μικροβιολογικών εξετάσεων.

Επί της οδού Γεώργιου Γρίβα Διγενή 36Β βρίσκεται το μικροβιολογικό εργαστήριο και διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας.

Επισκεφθείτε το κέντρο για αιματολογικές εξετάσεις χωρίς ραντεβού και λάβετε τα αποτελέσματά σας το συντομότερο δυνατό.

https://ift.tt/3GfpxSw



from GMB Posts For Location "Promitheas Medical Lab" https://ift.tt/xg0Fy3I
via IFTTT

No comments:

Post a Comment

Standard post published to Promitheas Medical Lab at June 16, 2024 16:00

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι κάνει ένας βιοχημικός; Ο χημικός βιολόγος δεν φοράει μόνο διάφανα γυαλιά και δεν γεμίζει απλά φιάλες με πολύχρωμ...