Thursday, March 28, 2024

Standard post published to Promitheas Medical Lab at March 28, 2024 16:01



Γνωρίζετε τι είναι οι εξετάσεις για επίπεδα φαρμάκων; Είναι οι εξετάσεις που ανακαλύπτουν και μετρούν την ποσότητα συγκεκριμένων ουσιών στο αίμα του κάθε ατόμου.
Οι συγκεκριμένες εξετάσεις γίνονται μετά από προτροπή του θεράποντος ιατρού. Με βάση τα αποτελέσματα, ο γιατρός θα μπορεί να ρυθμίσει ανάλογα τη δοσολογία της θεραπευτικής αγωγής που θα δώσει στον ασθενή.
Για παράδειγμα, αν σύμφωνα με τις εξετάσεις, η ποσότητα των φαρμάκων στο αίμα του ασθενή είναι μεγάλη, τότε η δοσολογία των φαρμάκων για τη θεραπευτική αγωγή θα είναι μικρότερη. Αυτό γίνεται για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις μπορεί να δείξουν:
οξεία τοξικότητα – λόγω χορήγησης υπερβολικών δόσεων ενός φαρμάκου σε σύντομο χρονικό διάστημα
χρόνια τοξικότητα - λόγω τοξικής άθροισης του φαρμάκου για μεγάλο χρονικό διάστημα
Ο κυριότερος στόχος, λοιπόν, αυτών των εξετάσεων είναι η προφύλαξη του εξεταζόμενου από τις τοξικές δράσεις που μπορεί να επιφέρει ένα φάρμακο λόγω μακροχρόνιας χορήγησης.

Μάθετε περισσότερα για τις συγκεκριμένες εξετάσεις καλώντας +357 22 322274 ή περνώντας από το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας στη Λευκωσία.

https://ift.tt/qUawEGm



from GMB Posts For Location "Promitheas Medical Lab" https://ift.tt/VHtYUQ0
via IFTTT

No comments:

Post a Comment

Standard post published to Promitheas Medical Lab at May 01, 2024 16:01

Πριν από οποιαδήποτε αιματολογική εξέταση κι ανάλυση, απαιτείται μια συγκεκριμένη προετοιμασία. Σε γενικές γραμμές, ο εξεταζόμενος θα πρέπ...