Thursday, May 2, 2024

Standard post published to Promitheas Medical Lab at May 02, 2024 16:00



Πόσο συχνά κάνατε εργαστηριακές εξετάσεις-αναλύσεις; Κάθε χρόνο; Κάθε 2 χρόνια; Ή όποτε είναι αναγκαίο;
Τα τελευταία χρόνια, λόγω της λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) στην Κύπρο, ο αριθμός των εργαστηριακών εξετάσεων αυξήθηκε ραγδαία. Ως αποτέλεσμα, τον Απρίλιο του 2023, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έστειλε ο ΟΑΥ σε προσωπικούς ιατρούς, εργαστήρια, και κλινικές, ο χρόνος διεξαγωγής αναλύσεων μέσω ΓεΣΥ αλλάζει.

Συγκεκριμένα, οι ασυμπτωματικοί ενήλικες 65 ετών και άνω θα μπορούν να κάνουν αναλύσεις κάθε χρόνο, οι ασυμπτωματικοί ενήλικες 45-64 ετών κάθε 2 χρόνια, και οι ασυμπτωματικοί ενήλικες 18-44 ετών κάθε 5 χρόνια.
Σε περίπτωση, όμως, που κριθεί αναγκαίο από τον προσωπικό γιατρό, λόγω εμφάνισης συμπτωμάτων, οικογενειακού ιστορικού, ή συγκεκριμένων αναλύσεων (π.χ., σακχαρώδη διαβήτη, ολικής χοληστερόλης, χοληστερόλης HDL, LDL, τριγλυκερίδια), τότε οι αναλύσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται πιο συχνά.

Το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας στη Λευκωσία δέχεται εξεταζόμενους με παραπεμπτικά από γιατρούς του ΓεΣΥ. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο +357 22 322274.

https://ift.tt/lCUoREN



from GMB Posts For Location "Promitheas Medical Lab" https://ift.tt/AV1ma8t
via IFTTT

No comments:

Post a Comment

Standard post published to Promitheas Medical Lab at May 16, 2024 16:01

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω πριν από μια εγχείρηση; Πριν από οποιαδήποτε εγχείρηση, ο ασθενής θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος,...